Wednesday, April 26, 2006

Chlorella, een superalg!

Chlorella is een eencellig groenwier, dat rijk is aanchlorofyl en vol voedingsstoffen zit. Dit wier wordt geacht de spijsvertering te bevorderen en het immuunsysteem te versterken. Chlorella bevat tot 5 procent chlorofyl, terwijl een vloeibaar chlorofylextract uit alfalfa hooguit 2 procent bevat. Aangenomen wordt dat Chlorella de groei stimuleert van Lactobacillus, een darmbacterie die de dikke darm helpt goed te functioneren. Het cellulosemembraan van Chlorella bindt zware metalen als cadmium en lood en ontgift daardoor de darmen.

Chlorella is een groene micro-zoetwateralg en een bijzonder complete voedingsbron voor de mens. Het bevat alle vitamines behalve vitamine D. Bevat in het bijzonder meer vitamine B12 dan orgaanvlees, en veel bètacaroteen. Ook bevat één soeplepel chlorella 3 maal zoveel ijzer als de Dagelijks Aanbevolen Hoeveelheid. Het bevat 60% eiwit, dat is het hoogste eiwitgehalte van elk voedsel. Het bevat ook de grootste hoeveelheid omega-3-vetzuren en chlorofyl van alle zoet- en zoutwateralgen; deze helpen de “slechte cholesterol” te verlagen.

Onderscheidt zich door zijn grote hoeveelheid volwaardig eiwit, natuurlijke DNA/RNA, dat helpt het verouderingsproces te vertragen, chlorofyl en chlorella groei factor. Chlorofyl reinigt de darmen en het bloed, versterkt de wand van maag en darmen, heeft een antibacteriële en antischimmel werking. De groei factor zorgt voor een verbetering van het vermogen om weefsels te herstellen en heeft een gunstige invloed op de darmflora. Door een speciaal procédé wordt de onverteerbare celwand gebroken zodat de voedingsstoffen voor de mens beschikbaar worden.

Gunstige eigenschappen:

* Verdrijft vermoeidheid
* Versterkt het immuunsysteem
* Zuivert het lichaam van zware metalen, pesticiden en andere giftige stoffen
* Prestatieverbeterend
* Helpt bij bloedarmoede
* Vertraagt het verouderingsproces
* Verbetert spijsvertering en stoelgang, helpt tegen constipatie
* Helpt bij het vermageren
* Houdt huid fris en jong
* Helpt bij de bestrijding van candida
* Helpt bij slechte adem en lichaamsgeurtjes
* Helpt tegen hoge bloeddruk
* Stimuleert de interferonproductie die zelf de productie van macrofagen
* Stimuleert met een antivirale en kankerbestrijdende werking

Zie ook:
Hier
hier
hier
en hier

0 Comments:

Post a Comment

<< Home