Ontstekingen / ontstekingsremmers
Ontstekingen spelen een zeer belangrijke rol bij veel aandoeningen en bij het verouderingsproces van het lichaam. Terwijl de gevestigde orde de denkfout maakt dat cholesterol de hoofdoorzaak van hart- en vaatziekten is ziet men de echte oorzaak over het hoofd: ontstekingen ! Japanners hebben een zeer hoog cholesterol maar door hoge inname van omega 3 vetzuren (ontstekingsremmer) minder hart- en vaatziekten en worden ook gemiddeld ouder. Maar de Japanse jeugd die een Westers dieet gaat volgen zonder deze ontstekingsremmer en vol met suikers, rood vlees en andere "geneugten" zal door hetzelfde lot getroffen worden. Japan Small zal langzaam veranderen in Japan XL.
Het beste medicijn? Niet de pharma ellende die uw maag en lever sloopt maar een aangepast dieet vol met omega 3 vetzuren, anti-oxidanten (gekleurd fruit, kruiden, cacao etc) en een beperking qua omega 6 vetzuren, dierlijke voeding, alcohol en met name rood vlees (bijv varkensvlees).
Gezond ouder worden kan door een echt volwaardig anti-ontstekingsdieet te volgen vol met plantaardige produkten aangevuld met vette vis of omega 3 eieren. Beperk je rood vlees inname tot 1-2 keer per week en zorg voor voldoende zink en selenium bronnen.
Waarbij spelen ontstekingen oa een belangrijke rol?
- Acne
- Overgewicht (buikvet)
- Astma
- Artritis
- Gebitsproblemen
- Borstkanker
- Depressies
- Schizofrenie
- Darmziekten zoals Crohn
- Alzheimer
- Diabetes II
- Reuma
- MS
- Lupus erythematodes
- Bijholteproblemen (echte oorzaak vaak het bovengebit !!)
Wat helpt in de strijd tegen ontstekingen?
- Omega 3 vetzuren (vette vis, walnoten, lijnzaad, algenolie
- Astaxanthin
- Pure chocolade
- Pycnogenol
- Geelwortel / Curcuma
- Boswellia
- CLA
- Luteïne
- Antioxidanten (bessen, gekleurd fruit, cacao, kaneel, kruiden etc)
- Koude persing olijfolie (extra virgin)
- Selenium (paranoten)
- Zink
- Probiotica (ik gebruik zelf VSL-3)
- Teunisbloemolie
- Borage olie
- Salicylzuur (zilverberkbast)
- Vitamine C
Aanjagers van ontstekingen
- Hoge dosis omega 6 vetzuren (linolzuur)
- Rood vlees, met name varkensvlees
- Overdaad aan dierlijke eiwitten
- Stress
- Geharde vetten (transvetzuren)
Ron Fonteine
0 Comments:
Post a Comment
<< Home